آشنایی با پریز شبکه و آموش اتصال کیستون

سيم كشي استاندارد به منظور افزايش سرعت شبكه هاي كامپيوتري و جلوگيري از افت سرعت

آشنایی با پریز شبکه و آموش اتصال کیستون

نصب پریز شبکه (اتصال کی استون Key Stone به کابل شبکه) :

پریز شبکه از بخشهای حساس و تعیین کننده در شبکه می باشد. انتخاب صحیح پریز و نصب استاندارد و درست آن یکی از مواردی است که می تواند تضمین کننده سرعت مناسب در شبکه شما باشد.

معمولاً پریز های شبکه از چند بخش مجزا تشکیل می شوند.

چنانچه پریز توکار باشد شامل یک جعبه یا باکس است که قبل از گچ کاری در داخل دیوار کار گذاشته می شود. بخش اصلی پریز شبکه کی استون Kay Stone نام دارد که کابل شبکه به آن متصل می شود.

پس از پرس شدن کابل شبکه به Key Stone یک صفحه پلاستیکی به آن متصل میشود و در نهایت این صفحه پلاستیکی به باکس پیچ می شود و در نهایت چیزی که روی دیوار دیده می شود همین صفحه پلاستیکی است که به آن فیس پلیت Face Plate گفته می شود.

سیم کشی استاندارد به منظور افزایش سرعت شبکه های کامپیوتری و جلوگیری از افت سرعت

در پریز های رو کار باکس به صورت یک جعبه ی خارجی با پیچ و رولپلاگ به دیوار متصل می شود.

Key Stone به سیم پرس شده و در نهایت درون باکس قرار می گیرد .

Key Stone بخش اصلی پریز شبکه را تشکیل می دهد و انتخاب نوع صحیح آن اهمیت زیادی دارد.

برای شبکه های با سرعت 1000 حتماً از پریز CAT6 و برای شبکه های با سرعت 100 از پریز شبکه CAT5 استفاده کنید. کی استون ها دارای دو نوع هستند.

برای پرس کردن سیم در داخل نوع اول نیاز به هیچ ابزاری ندارید و خود کی استون دارای در پوشی است که سیم ها را پرس می کند .

در نوع دوم براس پرس کردن سیم در داخل Key Stone نیاز به آچار پانچ مخصوص دارید. پیشنهاد من به شما استفاده ی همیشگی از نوع دوم است.

در این نوع از Key Stone ها سیم ها با فشار و قدرت بسیار بیشتری نسبت به نوع اول پرسی می شوند و درنتیجه یک اتصال بسیار محکم تر و پایدار تر بوجود می آید و احتمال برزو اتصالی ، قطعی یا افت سرعت کاهش پیدا می کند. قیمت این نوع پریز ها کمی بیشتر از نوع اول است ولی باور کنید که ارزشش را دارد.

اگر قرار است یک نصاب حرفه ای شبکه باشید باید ابزار کار خود را تکمیل کنید پس حتماً یک آچار پانچ شبکه تهیه کنید.

سیم کشی استاندارد به منظور افزایش سرعت شبکه های کامپیوتری و جلوگیری از افت سرعت

ذکز این نکته هم ضروری است که در برخی از انواع فیس پلیت ها که به فیس پلیت شاتر دار معروف هستند هنگامی که کابل رابط (Patch Cord) به آنها متصل نیست و سوکت RJ45 به داخل کانکتور فرو نرفته است درپوشی پلاستیکی با فشار فنر روی کانکتور را می پوشاند.

این باعث می شود تا گرد و خاک روی کانکتور ننشیند و در هنگام استفاده بازده بیشتر باشد. پس در هنگام انتخاب فیس پلیت سعی کنید که تا از نوع شاتر دار آن تهیه کنید و چنانچه فیس پلیت های شما شاتر دار نبود حتماً قبل از اتصال کابل رابط به پریز ، داخل پریز را با اسپری کونتاکت شور تمیز کنید.

اما پس از انتخاب پریز مناسب نوبت به نصب و اتصال صحیح آن می رسد. اشتباه رایج در نصب پریز لخت کردن بیش از اندازه ی روکش PVC بیرونی کابل است.

بسیاری از نصاب ها (مخصوصاً برق کارهایی که قصد نصب شبکه دارند) برای سهولت در نصب پریز اقدام به برداشتن بیش از اندازه ی روکش PVC بیرونی کابل می کنند و تاب سیم ها را بیش از اندازه باز می کنند.

این امر تاثیر بسیار منفی بر روی عملکرد شبکه می گذارد.

توجه داشته باشید که تابیدگی سیم ها در کابل شبکه به منظور جلوگیری از ایجاد پدیده ی همشنوایی (Cross Talking) انجام شده است و باز کردن بیش از اندازه ی این تاب با افزایش میزان همشنوایی باعث افت سرعت شبکه می شود.

توجه داشته باشید که حد اکثر میزان لخت کردن روکش PVC نباید از 2.5 سانت بیشتر باشد.

در ادامه به شرح روش صحیح نصب Key Stone خواهم پرداخت :

1 ) برای شروع باید حدود 5/2 سانتی متر از روکش PVC بیرونی کابل را بردارید.

چنانچه برای لخت کردن قلاف از آچار لخت کن استفاده می کنید آن را یک دور کامل دور کابل نچرخانید چون باعث آسیب دیدگی روکش PVC سیم ها و افت سرعت می شود و چنانچه از کاتر استفاده می کنید مراقب رو کش سیم ها باشید تا آسیب نبیند.

 

سیم کشی استاندارد به منظور افزایش سرعت شبکه های کامپیوتری و جلوگیری از افت سرعت

 

2 ) تاب سیم ها را از هم باز کنید و کابل را در انتهای Keystone قرار دهید. توجه داشته باشید که انواع مختلفی از کی استون ها وجود دارد و شرکت های مختلف محصولات خود را با اندکی تفاوت در ترتیب رنگها می سازند اما همه ی آنها بر روی بدنه ی کی استون لیبل های کوچکی می چسبانند که بر روی آنها ترتیب رنگها نوشته شده است.

همیشه برای نصب شبکه ی خود از استاندارد 568B استفاده کنید. (البته می توانید کل سیم کشی خود را با استاندارد 568A هم انجام دهید منتها چون کابلهای رابط شبکه Patch Cord که در ایران موجود هستند همگی دارای استاندارد 568B هستند شما هم در کل شبکه ی خود از استاندارد 568B استفاده کنید) سیم های از هم باز شده را با ترتیب رنگ مشخص شده خم کرده و بر روی شیار کانکتور های کی استون قرار دهید و با انگشت شست هر دو دست کمی به سمت داخل فشار هید .

دقت نمایید اگر در ترتیب رنگها اشتباه کنید شبکه ی شما کار نخواهد کرد.

 

سیم کشی استاندارد به منظور افزایش سرعت شبکه های کامپیوتری و جلوگیری از افت سرعت

3 ) با استفاده از آچار پانچ سیم ها را به داخل شیار ها پرس کنید .

توجه داشته باشید که یک سوی آچار پانچ دارای تیغه ای است که در هنگام پرس ، اضافه ی سیم را قطع می کند (این سمت در شکل با فلش نشان داده شده است) حتماً دقت کنید که این سمت آچار در هنگام پرس باید به سوی بیرون کی استون باشد وگر نه سیم را از داخل قطع خواهد کرد.

اگر بعد از پرس کردن اضافه ی سیم قطع نشد یکبار دیگر سیم را پرس کنید و این بار آچار را کمی به سمت بیرون متمایل کنید.

اگر باز هم سیم قطع نشد چند بار با دست آنرا بچرخانید تا جدا شود. چنانچه آچار شما دارای تیغه در یک سمت خود نیست پس از پانچ کردن اضافه ی سیم را با سیم چین کوچک بچینید فقط دقت کنید که حتماً این کار را یکی یکی انجام دهید چون اگر سیم ها را دو تا دو تا قطع کنید ممکن است دو انتهای سیم ها به هم بچسبند و پریز را از کار بی اندازند.

(اگر در هنگام تست کردن شبکه با تستر روشن شدن یکی از LED ها در یک سمت تستر باعث روشن شدن دو LED در سمت دیگر تستر با نور کم می شود دلیل آن اتصالی دو سیم شبکه به یکدیگر است که اغلب اوقات این اتصالی در پریز رخ می دهد)

 

سیم کشی استاندارد به منظور افزایش سرعت شبکه های کامپیوتری و جلوگیری از افت سرعت

انواع پریز های شبکه

تلگرام هزارسو

دیدگاهتان را بنویسید


شما این محصول را به سبد خرید اضافه کرده اید: