لودبالانس (Load Balancing) چیست؟

متعادل سازی بار (Load Balancing) چیست؟

لودبالانس (Load Balancing) چیست؟

 به توزیع ترافیک بر مبنای الگوریتم های توزیع متناسب، عملیات متعادل سازی یا Load Balancing می گویند. فرآیند Load Balancing زمانی اتفاق می افتد که دو یا چند منبع اینترنت مانند ADSL، ADSL2+، وایرلس یا فیبر نوری به یک روتر load-balancing متصل گردد. بکارگیری Load Balance Router سبب می شود تا قابلیت اطمینان سیستم افزایش یابد. زیرا در صورتی که اگر یکی از خطوط اینترنت دچار ایراد گشته و قطع گردد، شما همچنان به اینترنت دسترسی خواهید داشت. یک روتر Load-balancing، ترافیک اینترنتی را به شکل بهینه از طریق دو یا چند اتصال پر سرعت منتقل می کند تا به کاربرانی که به صورت همزمان از اینترنت پر سرعت استفاده می کنند، خدمات بهتری را ارائه دهد.در ادامه با هزارسو همراه باشید.


اغلب شرکت های معتبر و با عملیات های کاری حساس، مثل دریانوردی و … از دو یا چند منبع اینترنت جهت پشتیبانی اینترنت اصلی استفاده می کنند که باعث هدر رفت منابع ( اینترنت های پشتیبان) می گردد زیرا نمی توانند از تمامی منابع اینترنت به صورت همزمان استفاده کنند. بکارگیری دو یا چند خط دارای سرویس اینترنت، خصوصا در مشاغل و محیط کاری، مزایای بسیاری دارد که افزایش قابلیت اطمینان از دسترسی دائمی به اینترنت، یکی از آنهاست.

در اکثر موارد، دسترسی دائم به اینترنت، برای کارکنان شرکت ها و دفاتری با ابعاد کوچک و متوسط امری ضروری است و قطع شدن اینترنت، اثرات مخربی بر بهره وری و کارایی آن بنگاه اقتصادی خواهد داشت. با توجه به اتکای هر چه بیشتر کسب و کارهای امروزی بر اینترنت و سرویس های وابسته به آن، عدم دسترسی به اینترنت عموما سبب قطع شدن زنجیره اتصال مشتری و ارباب رجوع به کسب و کارها شده و آینده شرکت ها را با خطرات جدی مواجه می سازد. بنابراین، با توجه به مشخص شدن اهمیت دسترسی دائمی به اینترنت، ضرورت استفاده از روتر های Load Balancing کاملا واضح می گردد.
load

تبدیل یک مفهوم به دستگاهی کاربردی

مفهوم Loading Balancing برای بسیاری از کاربران غیر حرفه ای، بسیار مبهم و پیچیده است. در واقع اتفاقی که هنگام استفاده از یک روتر جهت Load Balancing رخ می دهد بدین ترتیب است که از پهنای باند دو یا چند منبع اینترنت، بهترین استفاده ممکن به عمل آید. این در صورتی ممکن است که از منبع اصلی اینترنت و سایر منابع پشتیبان، به صورت همزمان استفاده گردد.

شرایط پیاده سازی این مفهوم در یک سازمان بزرگ بدین صورت بود که مدیر شبکه منابع اینترنتی خود را از طریق یک روتر حرفه ای مانند محصولات برند Cisco یا … ، با استفاده از تنظیمات فراوان و نوشتن قواعد پیاده سازی، از دستگاه روتر به عنوان خروجی شبکه و توزیع کننده بین اینترنت های مختلف استفاده می نمود. این روش در عین حال که برای سازمان های بزرگ بسیار کاربردی و مقرون به صرفه به شمار میرود؛ برای شرکت ها و سازمان های متوسط، کوچک و حتی منازل، روشی کاملا غیر کاربردی، پر هزینه و غیر کارشناسانه می باشد.

شرکت های و موسسات متوسط و کوچک، حتی در صورت خرید تجهیزات گران قیمت جهت پیاده سازی این روش، نیازمند یک متخصص حرفه ای پیاده سازی شبکه می باشند که علاوه بر دریافت دستمزد بسیار بالا، باعث اتکای فرآیند کاری شرکت به یک شخص نیز می گردد.

تلگرام هزارسو

دیدگاهتان را بنویسید