راهنمای خرید مودم ADSL

راهنمای خرید مودم ADSL

راهنمای خرید مودم ADSL

حتماً تابه‌حال برای شما نیز پیش‌آمده است که بخواهید یک مودم ADSL را انتخاب و خریدکنید و به خاطر تنوع محصولات و برندها، دچار اندکی سردرگمی در انتخاب محصول مناسب شده اید. در این مقاله ما در هزارسو قصد داریم تا تمامی مواردی که یک کاربر ساده تا حرفه ای اینترنت نیاز دارد تا هنگام انتخاب مودم ADSL به آنها توجه داشته باشد را بیان کنیم.

درواقع 4 آیتم کلی را باید هنگام انتخاب یک ADSL Modem مناسب مدنظر قرار دهیم:

  1. نوع و تعداد پورت‌های LAN مودم
  2. نوع تکنولوژی WiFi مودم
  3. برند و کیفیت محصول
  4. قابلیت ها و امکانات اضافه

در ادامه به شرح موارد فوق خواهیم پرداخت:

  • پورت LAN:

تعداد پورت های LAN موجود در مودم های ADSL یکی از عوامل ایجاد تفاوت در آن‌هاست. امروزه غالب مودم‌های ADSL در 2 نوع تک پورت و چهار پورت تولید و عرضه می‌شوند و عامل مهم دیگر در پورت‌های LAN سرعت آن‌هاست؛ غالب مودم‌های موجود با پورت 10/100 Mbps و تعداد محدود و جدیدتر آن‌ها با پورت سرعت 10/100/1000 Mbps موجود هستند.

اما اصلاً این پورت‌های LAN به چه دردی می‌خورند؟!!

درواقع مودم ADSL با استفاده از زوج سیم تلفن، اینترنت را دریافت می‌کند و با پورت LAN یا WiFi این اینترنت را به کامپیوترهایی که از آن استفاده می‌کنند، می‌دهد حال اگر شما تنها یک کامپیوتر در منزل یا محل کارتان دارید که می‌خواهد از اینترنت به‌صورت کابلی استفاده کند، مودم‌های تک پورت نیاز شمارا برطرف می‌سازد اما اگر تعداد کامپیوترهایی که می‌خواهند از اینترنت به‌صورت کابلی استفاده کنند بیشتر از یک کاربر است، باید سراغ مودم‌های چهار پورت بروید.

در اصل داخل این مودم‌ها یک سوئیچ چهار پورت وجود دارد که به‌راحتی اینترنت رابین 4 دستگاه (به‌صورت کابلی) به اشتراک می‌گذارد و هزینه‌ی شمارا برای خرید یک سوئیچ 5 پورت (یک پورت برای اتصال مودم و 4 پورت برای اتصال کامپیوترها) کاهش می‌دهد. (درصورتی‌که کامپیوترهای شما بیش‌تر از 4 دستگاه باشد باید برحسب نیاز از سوئیچ‌های 8، 16، 24 و یا 48 استفاده کنید.)

blog-modem-buy-02

اگر در یک شبکه منزل یا شبکه کوچک اداری علاوه بر استفاده از اینترنت نیاز به تبادل فایل و دیتا به مقدار زیاد بین کامپیوتر ها دارید، بهترین انتخاب به کارگیری مودم هایی با پورت LAN سرعت 10/100/1000 Mbps می‌باشد.

  • WiFi

شاید مهم‌ترین نکته‌ای که در انتخاب یک مودم ADSL حائز اهمیت است، امکان ارائه اینترنت به‌صورت WiFi می‌باشد.

WiFi چیست؟

WiFi یا استاندارد IEEE 802.11 پروتکل انتقال دیتا از طریق وایرلس روی فرکانس 2.4 GHz یا 5 GHz می‌باشد که خود شامل استانداردهای b/a/g/n/ac می‌باشد که b قدیمی‌ترین و ac جدیدترین آن‌هاست. شاید بتوان گفت حدوداً 3 سال یا حتی بیشتر است که مودمی با استاندارد کمتر از n تولید نمی‌شود.

home_wireless_modem_pic_b

اما این نمادها بیانگر چیست؟

هر یک از این نمادها نشانگر این است که مودم یا کارت شبکه wireless با چه سرعتی می تواند کار کنند. مثلاً استاندارد 802.11n سرعتی برابر 150 Mbps و نوع جدیدترین آن یعنی n+ سرعتی برابر 300Mbps دارند و به مودم های سری n150 و n300 معروف‌اند.

درواقع سرعت 150 Mbps به مجموع سرعت send و receive تبادل شده بین کارت دو دستگاه وایرلس اتاق می‌شود و این سرعت برای شرایط ایزوله فاقد نویز محیطی هست که در واقعیت سرعت کلی کمتر از 150 خواهد بود.

جدول سرعت استانداردهای وایرلس:

سرعت محدوده فرکانسی نوع پروتکل
11 Mbps 2.4 GHz 802.11b
54 Mbps 5 GHz 802.11a
54 Mbps 2.4 GHz 802.11g
150/300/450/600 Mbps 2.4 GHz and 5 GHz 802.11n
1300+ Mbps 5 GHz 802.11ac

اما نکته‌ای که باید در بحث سرعت وایرلس توجه داشت این است که برای داشتن حداکثر سرعت ممکن (مثلاً AC 1750 Mbps) باید هم مودم و هم کارت شبکه وایرلس از این استاندارد مشترک (AC 1750 Mbps) پشتیبانی کند. در غیر این صورت با بالاترین استاندارد مشترکی که پشتیبانی می‌کنند، کار خواهند کرد. مثال: لپ‌تاپ باکارت وایرلس سری n و مودم سری ac درنهایت با استاندارد n باهم کار خواهند کرد.

Untitled

مطلب دیگری که در بخش وایرلس باید اشاره‌کنیم تعداد و نوع آنتن موجود در مودم است. در حالت کلی باید بگوییم که هرچه تعداد آنتن‌های مودم بیشتر باشد.

پهنای باند مودم ها بیشتر می‌شود (مثلاً ما مودم n300 تک آنتن نداریم) و می‌تواند تعداد کاربر همزمان بیشتری را سرویس‌دهی کند چون در وایرلس پهنای باند بین تعداد کاربران متصل به مودم تقسیم می‌شود. مودم‌ها در انواع تک آنتن، دو آنتن و سه آنتن وجود دارد که هم به‌صورت آنتن اینترنال و هم اکسترنال وجود دارد.

ولی باید این نکته را نیز توجه داشت که لزوماً یک مودم سه آنتن نمی‌تواند برای پوشش دهی کامل یک ساختمان 3 طبقه با مساحت هر طبقه 100 مترمربع مناسب باشد. بلکه باید برای تکمیل پوشش دهی WiFi چنین فضاهایی برحسب نیاز از Access Point در کنار مودم ها استفاده کرد.

همچنین چون زاویه پخش سیگنال وایرلس به صورت عمودی و افقی است لذا ممکن است در بسیاری مواقع طبقه پایینی و فوقانی شما نیز شامل پوشش وایرلس شما بشود.

  • انواع برند های موجود:

امروزه برندهای مختلفی درزمینهٔ مودم ADSL تولیز میشوند اما اینکه واقعاً کدام برند را انتخاب کنیم شاید کمی دشوار به نظر برسد ولی با رعایت نکات گفته‌شده در این مقاله خواهید دید تفاوت چندانی بین برندهای مرسوم بازار ماندد دی-لینک و تی پی لینک و … وجود ندارد و فقط این امر کمی سلیقه ای است البته برندهای معروف تر در WiFi قدرت بیشتری خواهند داشت چون از Chip وایرلس قوی تر و آنتن‌های مرغوب‌تری استفاده می‌کنند. ازجمله برندهای مطرح و موجود در ایران می‌توان به Asus، Linksys، Zyxel، D-Link، TP-Link، Neterbit و … اشاره کرد.

 blog-modem-buy-o3

  • قابلیت‌ها و امکانات اضافه
  • یکی از قابلیت‌هایی که امروزه در بعضی از مودم‌های موجود می‌باشد اتصال مودم های 3G/4G یا هارد اکسترنال با پورت USB به آنهاست و این امکان را به شما می دهد که اینترنت 3G/4G سیم‌کارت را به‌صورت WiFi یا LAN در شرکت یا منزل خود استفاده کنید. یا اینکه محتویات هارد خود را به اشتراک بگذارید و یک سیستم اشتراک فایل تحت شبکه داشته باشید.
  • از دیگر قابلیت های مودم ها می توان به امکان Cloud آن‌ها اشاره کرد. که با این سیستم می‌توان از خارج از منزل/شرکت وارد تنظیمات مودم شده حتی به فایل های اشتراکی هارد متصل به آن دسترسی پیدا کرد. مثلاً مودم‌های سری My D-link شرکت D-Link
  • یک امکان اضافی که در بعضی از مودم‌ها قرار داده‌اند امکان استفاده از مودم به‌عنوان روتر وایرلس می‌باشد. در این ویژگی یکی از 4 پورت LAN مودم می تواند به صورت پورت WAN تنظیم شود و اینترنت مودم‌های کابلی بدون وایرلس، مودم‌های وایمکس و … را به‌صورت وایرلس یا کابلی (با 3 پورت LAN باقی‌مانده) ارائه دهد.

همچنین مودم هایی که USB دارند می توانند بعضی از پرینترها را به صورت شبکه در اختیار کاربران قرار دهند یعنی با پورت USB پرینتر به مودم متصل شده و کاربران به راحتی دستورهای پرینت خود را به آن ارسال کنند (بدون این که نیاز باشد کامپیوتری همیشه روشن باشد)

یک باور اشتباه!!!

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که سرعت وایرلس یا پورت LAN مودم آن‌ها ارتباط مستقیم با سرعت اینترنت آن‌ها دارد ولی درواقع این باور کاملاً اشتباه است چراکه بیشترین سرعت اینترنتی که می‌توان روی پروتکل استاندارد ADSL 2+ دریافت کرد برای دانلود 24 Mbps و برای آپلود 3.3 Mbps است و این مقادیر خیلی کمتر از حداقل سرعت پورت LAN مودم‌ها (یعنی 100 Mbps) و سرعت وایرلس150 Mbps هست.

 خلاصه:

حتماً قبل از خرید مودم ADSL نیاز حال و آینده خود را برآورد کنید و متناسب با آن به تعداد پورت مودم و نوع سرعت پورت LAN و همچنین سرعت وایرلس و تعداد آنتن توجه داشته باشید. اگر هم نیاز به استفاده از اینترنت 3G/4G به‌صورت وایرلس در منزل یا محل کاردارید یا اینکه می‌خواهید هارددیسک خود را در شبکه قرار دهید مودم‌های با پورت USB انتخاب مناسب شماست.

مشاهده لیست مودم های موجود در سایت هزارسو

راستی اگر اینستاگرامی هستید، حتما @hezarsoo رو فالو کنید.

انواع مودم های وایرلس

منبع:هزارسوی شبکه

نویسنده:سید حسام حسینیان

تلگرام هزارسو

دیدگاهتان را بنویسید


شما این محصول را به سبد خرید اضافه کرده اید: